Kari Vainikainen Kouvojen huoltajaksi

Kouvojen edustusjoukkueen huolto vahvistuu, kun Kari Vainikainen lähtee toimintaan mukaan. Karilla on mittava ura takana mm. Manskarin laitosmiehenä, joten Kari tuntee kotihallin paremmin kuin kukaan muu. On erittäin arvokasta, että saamme Karin kokemuksen omaavan henkilön staffiin.

Kun Kari jäi palkkatöistä eläkkeelle, oloneuvos tuumasi, että voisihan tässä jotain tehdä. Niinpä Kouvojen haku huoltajaksi tuli kuin Manulle illallinen. Kouvot tuli tutuksi ja tärkeäksi niiden 10 vuoden aikana joina hän työskenteli Manskarilla. ”Kun voi ylpeänä kantaa Kouvojen logoa, niin se on osa elämää” -Kari toteaa.

Koripallo oli Karille aiemmin hieman vieraampi laji. Lajissa alkoi kuitenkin viehättämään se, että 10 pisteen ero ei vielä merkinnyt mitään. Koripallossa on se suola, että peliä ei todellakaan ole pelattu ennen viimeistä vihellystä. Kari tuo mukanaan joukkueeseen suuren kokemuksen lisäksi Savolaista, hurttia huumoria. Kari on ollut mukana useissa joukkueissa joten hän tulee erinomaisesti toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

Karilla, kuten kaikilla meillä uusilla ja vanhoilla staffin henkilöillä, tarkoituksena on sitoutua Kouvoihin pitkäaikaisesti. Nyt ollaan lähtökuopissa, loppu onkin vain meistä itsestämme kiinni, minkälaisen historian haluamme kirjoitettavan.

Kari on omien sanojensa mukaan urheiluhullu. Jalkapallo on ollut hänellä mukana koko elämän ja on edelleenkin. Kouvolassa Kari on asunut vuodesta 1976. Kari on naimisissa oleva kolmen lapsen isä ja neljän lapsenlapsen ukki. Nuorin 4 -vuotias pitää ukin liikkeessä tehokkaasti.

Pallo on pyöreä, joka sektorin on toimittava tai muuten pallo ei pyöri. Koripallo on hieno ja jännittävä peli, tehdään tästä pelistä yhdessä vielä hienompi. Yhdessä voitetaan ja yhdessä hävitään” -kiteyttää Kari terveisensä koripallon ystäville.

Kouvojen joukkueenjohtaja Niko Toivonen: ”Saamme Karin myötä joukkueeseen urheilun moniosaamista, taattua rauhallisuutta ja kokemusta. Kari on jo muutaman ensimmäisen päivän aikana osoittanut arvonsa joukkueelle oma-aloitteellisuudellaan ja ahkeralla toiminnallaan. Persoonana Kari on erittäin hyvin ihmisten kanssa toimeen tuleva ja sopii näin tiimityöhön saumattomasti. Jos Karin kanssa menee sukset ristiin niin 99.9%:sti siinä on peiliin katsomisen paikka.”

”Hyvä uutinen on myös se, että jo aiemmin Kouvojen huoltajana pitkän päivätyön tehnyt Risto Tukiainen lupautui auttamaan huoltohommissa aina silloin tällöin kun aikataulunsa sen sallivat. Risto on aina ollut kouvot -yhteisössä erittäin pidetty henkilö ja työt hän hoitaa aina viimeisen päälle. Ristohan on myös oiva seuramies ihan sieltä parhaasta päästä. Minulle Risto on vuosien saatossa opettanut paljon koripalloon ja varsinkin staffi -elämään kuuluvia lainalaisuuksia. Hienoa, että Ristolla riitti vielä aikaa ja intoa lähteä mukaan muutaman välivuoden jälkeen. Kari ja Risto tulevat muodostamaan varmasti toimivan ja äärettömän kokeneen huoltotiimin.” – Toivonen iloitsee.

Teksti ja kuva: Teemu Salo