Toiminta2

Kouvojen junioritoiminta tarjoaa toimintaa 1-17 -vuotiaille lapsille ja nuorille koriksen parissa.

Toiminnan tavoite

Kouvojen junioritoiminta on kaikille avoin koko perheen yhteisö, jossa lasten ja nuorten parissa toimivat aikuiset luovat yhdessä turvallisen ympäristön harrastaa, urheilla ja kokea onnistumisia kentällä ja sen ulkopuolella. Tavoitteena on mahdollistaa elinikäinen harrastus koripallon parissa sekä tarjota nuorille mahdollisuus kehittyä koripallossa aina huipulle asti.

Toimintaamme ohjaavat arvot

 • Turvallisuus
  • Turvallinen ja tuttu ympäristö harrastaa ja toimia läpi elämän
 • Pysyvyys
  • Mahdollisuus osallistua, kokea ja tuntea pysyvässä yhteisössä
 • Kasvatuksellisuus
  • Opetellaan elämänhallintaa, tavoitteellisuutta ja huolellisuutta perhekeskeisesti
 • Ylpeys ja yhteisöllisyys
  • Kouvot on houkutteleva seura, joka osallistaa ja mahdollistaa toimimisen niin pelaajana, vanhempana kuin valmentajana. Seuran yhteisöllisyys näkyy ylpeänä edustuksena läpi toiminnan

Toimintamalli

 

Juniorikouvojen toimintaa kehittää ja ohjaa junioripäällikö jonka tukena toimii junioritoiminnan johtoryhmä, valmennusryhmä sekä joukkeen johtajista koostuva JoJo-ryhmä. Näiden työryhmien tavoitteena on mahdollistaa mahdollisimman laadukas, yhtenäinen ja tasapuolinen junioripolku kaikille koripalloilun aloittaville lapsille.

Juniorijohtoryhmä vastaa koko junioritoiminnan kehittämisestä, budjetista, viestinnästä ja toimintasuunnitelmasta. Juniorijohtoryhmä raportoi Kouvojen johtokunnalle. Ryhmä koostuu vapaaehtoisista juniorikoripalloilun piirissä toimivista henkilöistä siten, että mukana on edustajia valmennuksesta, joukkueenjohtajista sekä junioripäällikkö.

Juniorijohtoryhmän jäsenet: Kimmo Salakka (pj), Ira Pasi, Kirsi Tuviala, Teemu Yrjönen, Katriina Rautjärvi, Piia Walin-Roitto, Olli-Pekka Helaja, Sanna Pulkkinen.

Valmennusryhmä vastaa taas junioreiden yhtenäisen valmennuslinja määrittelystä ja kehittäminen koko junioripolun läpi, valmennuksen organisoinnista ja toteutuksesta. Valmennusryhmä koostuu vapaaehtoisista juniorivalmentajista.

Valmennusryhmän jäsenet: Olli-Pekka Helaja (pj), Mikko Tuviala, Joonas Frimodig, Mika Hirvonen, Sami Laaksonen, Ville Rintalahti, Piia Walin-Roitto. 

JoJo-ryhmän tehtävänä on kehittää yhdessä joukkueiden sekä joukkueen johtajien toimintaa, ja rakentaa yhteisöllisyyttä sekä osallistaa vanhempia niin joukkueiden kuin seurankin toimintaan. Joukkueenjohtajat toimivat myös tärkeänä viestintäkanavana juniorien vanhempien ja huoltajien suuntaan.  Ryhmään on kutsuttu mukaan kaikki joukkueenjohtajat.

Joukkueenjohtajat: Ira Pasi (pj), Katriina Rautjärvi, Jaana Paajanen, Mika Hall, Titta Ahola, Terhi Myllymäki, Sanna Pulkkinen, Ali Hannula, Matti Johansson, Timo Pyykkö, Kimmo Heikkilä, Aleksandra Turunen, Laura Tommola, Tiina Kekki. 

Juniorikouvojen työryhmiin valitaan vapaaehtoisia henkilöitä aina vuodeksi kerrallaan. Toimikausi on kalenterivuosi, jolloin uudet jäsenet pääsevät alusta mukaan seuraavaan pelikauden budjetointiin keväällä sekä toiminnan toteuttamiseen syksyllä. Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan juniorikouvojen toiminnan kehittämiseen, niin ota yhteyttä Jyri Haikoseen.