Pirkka Street Basket 2021

Pirkka Street Basket Kouvolassa 17.8.2021!

Vuosittain lähes 500 kouvolalaista alakoululaista liikuttava vuoden hauskin koulupäivä rantautuu Kouvolan keskustaan toukokuussa.

Ilmoittautuminen on auki ja jatkuu 12.8. asti.

Otteluohjelmat julkaistaan mahdollisimman nopeasti ilmoittautumisen päättymisen jälkeen.

Suunniteltu aikataulu:

Tapahtuma alkaa klo 10 nuorimpien peleillä ja päättyy viimeistään klo 15 vanhimpien peleihin.

Jokaiselle joukkueelle tulee vähintään 3 ottelua. Jokaisen joukkueen ottelut pyritään järjestämään reippaaseen tahtiin ja paikallaoloajaksi muodostuu noin 2h.

Tapahtuma järjestetään Kouvolan keskuskentällä.

Ilmoittaudu mukaan!

  Sarja (pakollinen)

  Arvio joukkueen tasosta (1=erinomainen)

  Säännöt:

  Street Basket -katukoriksen säännöt alakouluille Seuraavassa alakoulutapahtumia varten suunnitellut katukoris-säännöt. Muista kuitenkin, että katukoriksen sääntö numero 1 on pitää hauskaa!

  1. Peliä pelataan yhteen koriin kolmen pelaajan ollessa kerrallaan pelivuorossa. Pelialue on rajattu ja siihen on merkitty aloitusviiva, joka sijaitsee noin 6 metrin päässä korin keskipisteestä (voi piirtää katuliidulla tai esim. tötsä).

  2. Ottelun aloittava joukkue arvotaan (kivi-sakset-paperi). Peli alkaa syötöllä aloitusviivan takaa.

  3. Hyökkäysvuoro vaihtuu jokaisen korin jälkeen. Peli jatkuu puolustajan antaessa pallon hyökkääjälle aloitusviivan taakse, jonka jälkeen hyökkäys alkaa syötöllä.

  4. Korista saa aina yhden (1) pisteen.

  5. Hyökkäysaika on rajoittamaton. Kolmen sekunnin sääntö ei ole voimassa.

  6. Vaihtaa saa vapaasti pelikatkon yhteydessä. Kummallakin joukkueella on oikeus yhteen aikalisään.

  7. Ottelu kestää 10 minuuttia ja se voi myös päättyä tasan.

  8. Ottelussa on kentänvalvoja. Pelaajat tuomitsevat ottelun itse hyvän urheiluhengen mukaisesti. Ottelun valvoja voi omasta aloitteestaan puuttua peliin. Tahallisesta virheestä tai epäurheilijamaisesta käytöksestä valvoja voi tuomita vapaaheiton, jota seuraa myös aloitus samalle joukkueelle. Valvojan päätökset ovat lopullisia.

  9. Puolustava joukkue saa pallon haltuunsa korin jälkeen tai kiistapallotilanteen seurauksena. Tällöin peli jatkuu aloitusviivan takaa. Virheen, rikkomuksen tai pallon ulosmenon johdosta aloituksen saa aina vastustaja, joka aloittaa pelin aloitusviivan takaa kuten edellisessä kohdassa. Mikäli puolustava joukkue hankkii pallon vastustajalta joko levypallotilanteesta tai riistämällä pallon kuljetuksesta tai syötöstä, tulee joukkueen ainoastaan käyttää palloa aloitusviivan takana ja jatkaa peliä ilman erillistä aloitussyöttöä.

  10. Puolustaja ei saa riistää palloa hyökkääjän käsistä. Puolustajan tulee estää hyökkääjää heittämästä, syöttämästä tai lähtemästä kuljettamaan aiheuttamatta kontaktia. Kuitenkin pallollisen hyökkääjän on pystyttävä 5 sekunnin kuluessa syöttämään tai lähtemään kuljettamaan palloa. Mikäli hyökkääjä ei pysty toteuttamaan edellä mainittua 5 sekunnin sääntöä, on kyseessä rikkomus ja pallon hallinta siirtyy puolustavalle joukkueelle.

  11. Muilta osin pelissä noudatetaan normaaleja koripallosääntöjä.