211-senttinen Hannes Pöllä vahvistamaan Kouvojen isoa osastoa

Korisliigassa pelaava Kouvojen miesten edustusjoukkue vahvisti tulevan kauden joukkuettaan kovalla kotimaisella, miesten maajoukkue Susijengin kalustoon kuuluvalla Hannes Pöllällä. Vuonna 1998 syntynyt, 211 senttinen ja 123 kiloinen järkäle tulee vahvistamaan Kouvoja yhden kauden mittaisella sopimuksella.

Suomen koripallomaajoukkueiden osalta Hanneksella on mittava kokemus. Hän on pelannut ikäluokasta U-16 aina aikuisiin asti – pussittaen 87 ottelussa yhteensä 589 pistettä keskiarvon asettuessa lukemaan 6.8.

Lahden kasvatti pelasi ennen Yhdysvaltoihin lähtemistä HBA:n joukkueessa miesten divisioona A:ssa. Kaudella 2015–2016 Pöllä tilastoi lukemiksi 11 peliä, joissa keskiarvot 16:13 minuutille olivat 3.8 levypalloa ja 6.1 pistettä. Kaudella 2016–2017 Hannes paransi tilastoaan 27 ottelun ja 25:05 minuutin osalta lukuihin 9.3 levypalloa ja 12.9 pistettä.

Hannes on jo mukana joukkueen vahvuudessa ja ensimmäiset harjoituksetkin uuden joukkueen kanssa ovat takana.

Kausilla 2017–2019 Hannes lähti Yhdysvaltojen yliopistosarjaan (NCAA, USA) Oklahoman joukkueeseen. Kausilla 2019-2021 Hannes vaikutti niin ikään NCAA-liigassa. Nämä kaudet hän oli Tennessee-Martinin joukkueen mukana. Kaudella 2020–2021 seniorivuottaan sarjassa viettävä Pöllä tilastoi runkosarjan päätösottelussa mukavat 13 pistettä ja kuusi levypalloa 22 minuutissa. Kakkosensa 6/7 heittäneelle Pöllälle pistelukema oli hänen yliopisto uransa korkein. Pöllä osallistui kaudella 2020–2021 UT Martinin riveissä 16 otteluun 4.2 pisteen ja 2.8 levypallon keskiarvoilla.

”On kiva päästä osaksi Kouvot -organisaatiota, odottelen jo innolla ensimmäisiä pelejä. Sen pidemmittä puheitta, eiköhän lähdetä rakentamaan tästä hyvä kausi. Muutaman viime vuoden aikana olen saanut Kouvoista hyvän mielikuvan sekä kuvan organisoidusta seurasta, jossa tehdään töitä määrätietoisesti tavoitteiden saavuttamiseksi. Nähdään kotipeleissä!”Hannes Pöllä summaa omat ajatukset.

”Hannes Pöllä oli 2016 joulukuussa U18 EM -kisoissa turnauksen top 5 -sentteri. Hannes omaa vieläkin kovan upsiden ja sitä pyrimme vahvistamaan harjoitus kerrallaan. Suomalaisia isoja pelaajia on tosi vähän ja yhtään heitä ei olisi varaa hukata. Lähdemme kauteen puhtaasti suomalaisilla senttereillä: Ilmari Toikkanen, Aapeli Syrjämäki sekä Hannes Pöllä” -päävalmentaja Jyri Lehtonen kiteyttää.

”Hannes Pöllän rekrytointi sopii loistavasti strategiaamme, haluamme kehittää pelaajia ulkomaan kentille ja samalla itsekin menestyä. Uskon, että tässä on selkeä Win-Win-tilanne. Kyseessä on maajoukkuepelaaja, joka tuo meillekin lisäarvoa niin pelikentille kuin pelikenttien ulkopuolellekin.” -urheilutoimenjohtaja Jukka Kyöstilä niputtaa kokonaisuuden.

Tervetuloa Kouvot-familyyn Hannes!

Teksti ja kuva: Teemu Salo